Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Sokocu

ИН МЕМОРИАМ, ЛУКА БОРОВЧАНИН

29.03.2021.

Са жаљењем обавјештавамо правосудну заједницу да је преминуо судија Основног суда у Сокоцу Лука Боровчанин.

Поводом ненадокнадивог губитка породици и свим колегама и пријатељима уваженог судије Боровчанина, колектив Основног суда у Сокоцу, изражава дубоко саучешће. 

Лука Боровчанин је дипломирао на Правном факултету у Сарајеву, гдје је положио и правосудни испит. Послове секретара у Творници ваљчића Унис обављао је у периоду од јуна 1980. до јануара 1981. године, након чега је  у Општини Соколац обављао послове управног инспектора до децембра 1986. године. Правосудну каријеру започео је као судија Основног суда у Сокоцу у јануару 1987. године.

За судију Војног суда Сарајево изабран је у јулу 1992. године и на тој позицији је био до преласка у Војни суд Бијељина у октобру 1995. године гдје је такођер радио као судија. За предсједника Војног суда Бијељина избран је у фебруару 1999. године и ту позицију је обављао до јуна 2001. године када је изабран за судију Окружног суда Источно Сарајево. Одлуком Високог судског и тужилачког вијећа Босне и Херцеговине изабран је за предсједника Основног суда Соколац у марту 2004. године и ту позицију је обављао до 21. марта 2021. године.

Био је члан удружења судија и тужилаца Републике Српске.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Predsjednik suda